POLÉVKA Z OVESNÝCH VLOČEK (Recept z třicátých let minulého století)

Právě se nacházíte: Home / RECEPTY / POLÉVKY / POLÉVKA RŮZNÁ / 



POSTUP PŘÍPRAVY: 1. Asi 80 g vloček se dá do studené vody, osolí a zvolna vaří do měkka. V polévce ze zbylých kostí z pečeně se vaří na nudličky nakrájená kořenová zelenina, rozvařené vločky se do ní prolisují, povaří se a nakonec zakvedlá žloutkem rozmíchaným v trošce smetany nebo mléka. Zelenou sekanou petrželkou se okoření, přidá kousek čerstvého másla a podává se s osmaženou houskou nebo smaženým hráškem.

2. Menší květák se rozebere na růžičky a uvaří do měkka ve slané vodě. Voda se ocedí a do vařící nasype se asi 60 g vloček na 1 litr vody a zvolna vaří do měkka. Poté se polévka naleje do mísy na žloutek rozšlehaný s trochou studené vody, přidá zelná petrželka nebo pažitka, kousek čerstvého másla a růžičky květáku.

3. Pražená: Na omastku se zapění strouhaná cibulka, přidá se několik lžic ovesných vloček, kolik je osob, a praží se za stálého míchání do zlatova. Poté se zaleje vodou, případně z kostí, osolí, přidá se mladá zelenina (hrášek, krájená brukev, mrkev, rozdělaný květák) a dobře provaří. Podává se necezená, případně zasmažená zcela světlou máslovou jíškou.



POLÉVKA Z OVESNÝCH VLOČEK (Recept z třicátých let minulého století) POLÉVKA Z OVESNÝCH VLOČEK (Recept z třicátých let minulého století)



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,99 | Hodnotilo: 1425 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz